NetOO Nu

Door: Ronald Scheer.
Voor onderwijs professionals zijn er vele interessante lezingen en bijeenkomsten tijdens de Dutch Technology Week (DTW). Hieronder heb ik er een paar uitgelicht. Ga naar Dutchtechnologyweek.com voor het volledige programma.

Basisonderwijs en techniek
Net als voorgaande edities van DTW wordt er voor de leerlingen van het primaire en voortgezet onderwijs op vrijdag 19 mei weer een onderwijsprogramma georganiseerd. Meer dan 300 leerlingen van de basisscholen uit de Kempen en 50 leerlingen van het Pius-X College en het Rythovius College worden uitgenodigd om op een leuke manier te ervaren hoe leuk techniek kan zijn. Bekijk ook het filmpje van DTW2016 hieronder.

MBO en techniek
Studenten van het Summa College, ROC Ter AA en ROC De Leijgraaf gaan op 18 mei ’s ochtends dag op pad om kennis te maken met verschillende –high tech- bedrijven in de regio. Centraal staan de beroepsbeelden: wat kan ik allemaal doen met mijn opleiding? Wat voor functies bieden de verschillende bedrijven? En hoe ziet een carrière er mogelijk uit? Deelnemende bedrijven: AAE & MTN, ASML, Defensie, Huijbregts, Kuijpers, MTA, PANalytical, Uniq-Engineering en verschillende VDL-bedrijven. Verschillende bedrijven zetten ook de deuren open tijdens de HightTech Ontdekkingsroute.

HBO en techniek
Op 18 mei worden ’s middags de ICTalent Awards van Fontys Hogeschool ICT uitgereikt. Studenten van alle studierichtingen krijgen de kans hun beste werk aan docenten, media, Partners in Education, medestudenten, ouders en bezoekers DTW te tonen. ICTalent Award biedt inspiratie aan de bezoekers van DTW en zorgt ook voor kennisdeling tussen studenten van verschillende studierichtingen.

Eindhovens studenten symposium
Het Eindhovens Studenten Symposium is een platform voor studenten en bedrijven om met elkaar in contact te komen.
Door middel van interessante lezingen, interactieve workshop, een netwerkborrel en een recruitmentdiner zijn er verschillende mogelijkheden voor studenten om kennis te maken met de bedrijven en zichzelf te laten zien.
Datum: woensdag 17 mei 2017.

Academic Awards TU/e
Wie graag op de hoogte blijft van uitkomsten van recent onderzoek moet 17 mei in zijn agenda noteren. Dan worden de Academic Awards van de TU/e uitgereikt. De Technische Universiteit Eindhoven draagt met kwalitatief hoogwaardig onderwijs en onderzoek bij aan de vooruitgang van de technische wetenschappen en aan de ontwikkeling van technologische innovaties.
Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst worden de academische jaarprijzen (Academic Awards) uitgereikt voor het beste afstudeerwerk, het beste ontwerprapport en het beste promotieproject. De winnende onderzoeken en hun maatschappelijke relevantie worden tijdens de bijeenkomst toegelicht.

Marina van Damme beurs
De Marina van Damme beurs wordt jaarlijks toegekend aan een getalenteerde, aan de TU/e afgestudeerde vrouwelijke ingenieur, MSc, PDEng of doctor, werkzaam in de wetenschap, het bedrijfsleven of de overheid. Het stelt de winnares in staat zich verder te ontwikkelen om haar kansen op de arbeidsmarkt en in haar loopbaan te vergroten.

Contact
heb jij vragen over DTW 2017? Kom jij ook? Leuk! Wellicht kunnen we samen een activiteit bijwonen! Mail mij op [email protected] Tijdens DTW 2017 ben ik met name in Eindhoven (en vaak op Strijp-S) te vinden.

Tot slot
Voor wie wil weten hoe techniek ons leven de komende jaren gaat beïnvloeden, is de Dutch Technology Week een niet te missen event, van 15 mei tot 20 mei 2017. Veel activiteiten vinden plaats in Brabant, met Eindhoven als echte hotspot. Maar ook in Drachten, Assen, Sneek en Roden is een Hightech Ontdekkingsroute uitgezet.

Filmpje basisschool leerlingen maken kennis met techniek