Marieke Kaldenbach

Profielfoto
Mijn verhaal

Na een korte loopbaan als leerkracht basisonderwijs ben ik in 2007 aan de slag gegaan als onderwijskundige. Ik heb ruim 6 jaar in loondienst gewerkt. Eerst als consultant bij TriamFloat en later als toetskundige en onderwijskundige bij de Politieacademie.

In 2014 ben ik gestart als zelfstandig onderwijskundige. De afgelopen jaren heb ik mij ontwikkelt tot expert in het adviseren en ondersteunen van onderwijsinstellingen met name op het vlak van beoordeling, toetskwaliteit en kwalificatiestructuren.

Daarnaast ben ik zeer geïnteresseerd in praktijkgericht onderzoek in het onderwijs. Ik ben nieuwsgierig naar onderwijsinnovaties. Wat levert het op? En hoe kan een succesvolle onderwijsinnovatie overgedragen worden naar andere scholen?

Opdrachtgevers typeren mij als een betrouwbare professional die met enthousiasme, toewijding, en doorzettingsvermogen een opdracht weet te voltooien. Ik kan mij goed verplaatsen in de vraag van de doelgroep en kan mensen verbinden om zo samen tot beste eindresultaat te komen.

 

Naam Marieke Kaldenbach
Organisatie Marieke Kaldenbach
Specialisaties Advisering, Competentiegerichte opleidingen, Toetsing, Ontwerp opleidingen, Kwaliteitszorg
Mijn portfolio

Recente opdrachten:

Extern lid examencommissie Fotovakschool
Het adviseren van de Fotovakschool met betrekking tot de borging van toetskwaliteit.
Lid van het borgingspanel voor de examinering voor de accreditatie van de opleidingsvariant Film- en Audiovisuele Media

Extern onderwijskundig adviseur Examinering ArtEZ Hogeschool voor de kunsten
Project examinering bestaat uit 3 deelprojecten:
1. Herijken toetsorganisatie
2. Actualiseren toetsbeleid
3. Toetsbekwaamheid
Deze drie projecten delen de ambitie om zicht te krijgen op de kwaliteit van toetsing en beoordeling bij ArtEZ en deze waar nodig te verbeteren. Als conceptueel kader wordt gebruik gemaakt van de kwaliteitsweb (voorheen kwaliteitspiramide) van eigentijds toetsen en beoordelen.  Mijn rol bestaat uit het bewaken van de samenhang tussen de 3 deelprojecten en het organiseren van structuur en afstemming. Tevens adviseer en ondersteun ik bij de implementatie en uitvoering van deze projecten.

Mijn organisaties

Marieke Kaldenbach
Onderwijskundig onderzoek & advies
Goorseweg 13
7478 BB Diepenheim
[email protected]