NetOO-lustrumcongres: workshop luisteren

Jacintha Timmermans - 27 Apr 2012 - lustrum

Zichtbaar voor: Alleen leden

Wat hoor je eigenlijk als je naar een nummer luistert? Herken je de verschillende instrumenten? Merk je hoe de muzikanten op elkaar reageren of elkaar uitdagen? Herken je welke rollen de verschillende instrumenten vervullen in het muziekstuk? Dit soort vragen stond centraal tijdens de workshop ‘Luisteren naar Jazz’. De workshop werd vanuit ‘Spelen! Projectbureau Muziek’ verzorgd door contrabassist Harm van Sleen en tenorsaxofonist Arjen van El. Zij hebben de deelnemers een kleine ontdekkingstocht aangeboden in de jazzmuziek. Was je er bij maar wil je nog meer weten? Of was je er helaas niet bij, maar ben je wel nieuwsgierig naar jazz? Het bijgevoegde document geeft een overzicht van interessante YouTube filmpjes van wereldberoemde saxofonisten en bassisten en beschrijft wat de rol is van saxofonisten en bassisten in de jazz.

Spelen! organiseert regelmatig dit type luisterworkshops, onder andere via open inschrijving. Een overzicht van de workshops is te vinden op www.projectbureaumuziek.nl.
Het projectbureau is een initiatief van Arjen van El en Iris van de Kamp, een van de oprichters van NetOO. Het doel van het projectbureau is zoveel mogelijk mensen op een leuke en uitdagende manier muziek laten maken of kennis laten maken met muziek. Het projectbureau werkt bij de ontwikkeling en uitvoering van projecten samen met een netwerk van 12 muziekdocenten. Naast luisterworkshops organiseert het projectbureau ook samenspeeldagen (voor diverse instrumentgroepen) en muziekdagen voor mensen zonder muzikale ervaring (bijvoorbeeld in het kader van teambuilding of een feest). Op 3 november staat het Deventer Sax Event op het programma, in de schouwburg in Deventer.

links en documenten

 

Reacties:

Schrijf reactie:

Naam:
E-mail: onzichtbaar

 

[+]  Filter uit: 197 logs

Toon allen weblogs met deze eigenschappen

nieuws tools nieuweLeren educationalDesign ict Leermiddelen project innovatie cognitie breinleren e-learning Opinie NetOO-algemeen games socialSoftware competenties toetsing coaching kennismanagement beleid projectmanagement evaluatie simulaties ontwikkelingMaterialen lustrum EDMM VMBO training docenten video MBO taal persoonlijke ontwikkeling ROI NLP goedeDoel HO opvoeding netwerken Kwaliteitsnet Hoger Onderwijs

trefwoord:

auteur:

filter berichten alle berichten

Berichten

RSS feed Neem een abonnement

NetOO-inspiratie: Uitzicht op leren

Marieke Bolk- 3 Apr 2014 -

Bewijs geleverd: Serious gaming bevordert leren echt!

Barbara Ponsteen- 24 Jun 2013 - nieuws, innovatie, games

Zinnenprikkelend leren

Klaudie Bartelink- 28 Apr 2013 -

Master Onderwijskunde voortaan via Bachelor Psychologie

Annemarieke Broenink- 14 Mar 2013 - nieuws, NetOO-algemeen

Verandermanagement

Sebo Boerma- 7 Mar 2013 -