Tanya B. Peppel

Stuur een e-mail
06 - 22042419


praktisch, enthousiast en resultaat gericht 

 

Ik ben gelijk na mijn studie ´Toegepaste Onderwijskunde´ (1996) gestart als zelfstandig ondernemer. Ik heb in de afgelopen 10 jaren leuke en boeiende onderwijskundige opdrachten bij diverse opdrachtgevers uitgevoerd. Mijn kernactiviteit is het ontwikkelen van onderwijs, dat aansluit op de (kwalitatieve en kwantitatieve) opleidingsbehoeften. In de meeste gevallen werk ik nauw samen met inhoudsdeskundigen aan het ontwikkelen van onderwijs. Mijn taak ligt daarbij op het overdragen van didactische aandachtspunten zoals leerstijlen, structurering lesstof, kiezen juiste leer – en werkvormen.
Ik geniet van het ontwikkelproces, met name van het enthousiasme van de inhoudsdeskundigen. Het is altijd weer mooi om te zien hoe mensen zich door opleidingen, werk-, maar ook levenservaring in hun vak hebben ontwikkeld. Vaak gebeurt het dat in een proces van onderwijsontwikkeling ook weer kennis en ervaring onderling wordt gedeeld. Mijn hart ligt in het mobiliseren van kennis en ervaring. Mijn streven is dat ik zelf ook elke dag weer wat nieuws leer!!

De laatste 5 jaar heb ik me met name gespecialiseerd in competentiegericht onderwijs.

Verenigingen waarvan lid

TOPOS, NetOO, NvvO

Specialisaties

Competentiegerichte opleidingen

Binnen het ontwikkelen van competentiegericht onderwijs richt ik me met name op: - opstellen van competentieprofielen, kwalificatieprofielen; - curriculumopbouw; - ontwikkeling van proeven van bekwaamheid; - ontwikkeling van studietaken- opdrachten; - portfoliogebruik; - et cetera. Mijn rol kan variëren van projectleider, adviseur of uitvoerder.

Ontwikkeling materialen

Ik ontwikkel opleidingsmaterialen voor competentiegericht onderwijs, maar ook voor andere onderwijsvormen. Ik ontwikkel: - casuïstiek - (trainers)handleidingen; - toetsen; - checklists; - presentaties; - et cetera. Deze materialen stel ik in afstemming met de betreffende inhoudsdeskundigen samen. Naast het ontwikkelen van nieuw materiaal, kan ik ook materiaal redigeren en aanscherpen.

E-learning - ICT

Ik ondersteun bij het ontwerp van educatief software. De ontwikkelaar kan met een functioneel ontwerp aan de slag. De laatste 2 jaar ben ik met name bij de Politieacademie werkzaam geweest met het opzetten van casuïstiek in een virtuele stad.

Werkervaring

Een selectie van opdrachtgevers, waarvoor ik de afgelopen jaren opdrachten heb uitgevoerd:
- Politieacademie
- Philips DAP Drachten
- Stichting Hout en Meubel
- P&A Coaching (brandweer)
- KPMG
- ABN AMRO
- Ahold
- Edutec

Een uitgebreid CV kunt u opvragen via mijn e-mail adres.

Publikaties en producten

Feteris, A., Kho, M. & Peppel, T. (2001). Model voor arbeidsmarktmonitoring. Amersfoort: Ecabo

Kleingeld, R., Loos, R., Feteris, A., Kho, M. & Peppel, T. (2001). Onderzoek Beroepsprofiel Commercieel Medewerker Bank- en Verzekeringswezen en Assurantietussenpersonen. Amersfoort: Ecabo

Organisatie

Peppel & Partners; onderwijskundige advisering