Sebo Boerma


Ontwikkel het gedrag daar waar het gedrag getoond moet worden. Advies voor zowel de organisatie als het individu over ontwikkeling. 

 

Ik werk in organisaties, vooral de non-profit sector, daar waar de structuurverandering omgezet moet worden in concrete gedragsveranderingen. Daarbij hanteer ik een integrale aanpak gericht op congruentie. Dat wil zeggen dat ik naar de patronen in de organisatie kijk, het gedrag van de medewerkers, en naar het systeem van de organisatie zelf.

De interventies in de organisatie doe ik zoveel mogelijk op de werkplek zelf. Geen lange heisessies, als ze echt niet nodig zijn, maar liever coaching van het MT in actie. Mijn ervaring is dat MT's over het algemeen een prachtige afspiegeling van de organisatie zijn en dat verandering daar start.

Verenigingen waarvan lid

NVO2, Topos

Specialisaties

Trainer - Coach

Coaching van managementteams en individuele managers bij het aansturen van medewerkers. Thema"s als authenticiteit, coachend leidinggeven, beïnvloeding en motiveren van medewerkers staan vaak centraal. Trainer van communicatieve en managementvaardigheden. Ook zaken als adviesvaardigheden en klantgericht werken heb ik in mijn pakket.

Advisering

Veranderingen in structuren vertalen naar gedrag en daarmee de implementatie van veranderingen in organisaties begeleiden. Advisering op de wijze waarop ze het proces vorm kunnen geven.

Beleid - Management

Improvisatietheater als middel om veranderingen in organisaties bespreekbaar te maken. Werkvoorstellingen die ter plekke met de organisatie worden gemaakt, waarbij we beleid vertalen naar gedrag.

Werkervaring

2002 - 2007 Ardis Organisatieontwikkeling. Senior adviseur en trainer. Zeer verscheidene trainingstrajecten, conferenties, workshops, adviestrajecten begeleid, gericht op de ontwikkeling van organisaties door de ontwikkeling van medewerkers.
1997 - 2004 Oprichter en mede-eigenaar Prima Vista, een bureau dat met theaterinterventies verandering in organisaties teweeg brengt.
1996 - 2002 Landelijk orgaan voor beroepsonderwijs OVDB, eerst als onderwijskundig medewerker (EVC), later als coördinator van de afdeling onderwijskundige ontwikkeling.

Organisatie

.bos Ontwikkeling in Organisatie

Documenten / meer informatie

.bos

eigen website