Annemarie van Houweling

Celebrate the little things

Profielfoto
Mijn verhaal

Zelfstandig onderwijskundige

Wat mij motiveert in het werken als zelfstandig onderwijskundige is om mijn generieke kennis in een steeds wisselende omgeving toe te passen en zo ook nieuwe ervaring op te doen. Door deze groei kan ik steeds meer opdrachtgevers een toegevoegde waarde bieden.

Werken aan de ontwikkeling van mens en organisatie is de rode draad in de opdrachten die ik voor klanten uitvoer. Na 10 jaar als onderwijskundige gewerkt te hebben voor grote (inter-) nationale bedrijven, werk ik vanaf 2005 als zelfstandige. Soms is dit in de rol van interim manager of projectleider, maar voornamelijk werk ik als adviseur of ontwikkelaar.

Klanten omschrijven mij als een resultaatgerichte, scherpe denker en werker. Ik voel mij prettig binnen zowel formele als informele organisaties en krijg energie van discussies met directieleden en van het implementeren van pragmatische oplossingen op de werkvloer.

Ik kan in grote lijnen denken zonder me te verliezen in de details, durf kritische vragen te stellen en problemen bespreekbaar te maken óók wanneer ik het antwoord niet weet.

Naam Annemarie van Houweling
Organisatie Van Houweling
Specialisaties Advisering, Beleid en management, Ontwikkeling materialen, Projectmanagement, Ontwerp opleidingen, Kwaliteitszorg, Interimmanagement
0623965556
[email protected]
Mijn portfolio

Enkele relevante trajecten die ik op dit moment uitvoer of recent heb uitgevoerd:

 

Ontwikkelaar bij Kenniscentra

Als ontwikkelaar werk ik voor verschillende kenniscentra. Mijn taak is de nieuwe kwalificatiedossiers en keuzedelen te ontwikkelen. Dit houdt in werkgroepen begeleiden en dossiers ontwikkelen.

Assessor SHL

Sinds 2002 werk ik met de materialen van SHL en sinds 2005 voer ik assessmentonderzoeken uit in opdracht van SHL. Ik doe dit voor veel verschillende profit / non-profit bedrijven. Vertrekpunt voor het opstellen en uitwerken van een assessmentonderzoek zijn documenten als functieprofielen, taakbeschrijvingen, kwalificatiedossiers en competentiemodellen etc.

Projectleider bij DEKRA (KEMA)

Dekra heeft de voorkeur uitgesproken om hun eigen opleiding verder te professionaliseren. Mijn rol  hierbij is het maken van opleidingsprofielen, het ontwikkelen van toetsmatrijzen etc.

Onderwijskundig bij de FEM (HAN)

Geven van onderwijskundige ondersteuning aan de Faculteit Economie en Management van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen(HAN) voor het beschrijven van de processen en procedures van 15 opleidingen mbt de (vak)inhoudelijke, administratieve en juridische aspecten, zodat deze voldoen aan de wettelijke eisen en de eisen die door de HAN gesteld worden aan de inrichting van het onderwijs (OER, inspectie).

 

Klanten waarvoor ik de afgelopen jaren heb gewerkt: VTL, Kenwerk, KOC, Hogeschool Arnhem Nijmegen, SBB, House of Performance, Friesland Foods, Accon AVM, SHL Nederland, NUVO, Politieacademie, Float Opleidingspartners, Van Sadelhoff, Ministerie van Justitie, Beljon & Westerterp, PharmaPartners, PontMeyer, Dekra /Kema, DrieS

Mijn organisaties

Van Houweling

Eperweg 9

8181 ET Heerde