Monique Altemühl-Booltink

Samen met plezier werken aan kwaliteit

Profielfoto
Mijn verhaal

Geboeid door leermiddelen en examinering

Vanaf 1993 voer ik met veel plezier onderwijskundige projecten uit over de meest uiteenlopende onderwerpen. Deze projecten variëren van het ontwikkelen van een handboek voor praktijkopleiders in de logistieke sector tot het begeleiden van schoonheidsspecialisten bij het maken van examens op hun vakgebied.

Ik ben vooral gespecialiseerd geraakt in en geboeid geraakt door ‘taal- en toetskundige puzzels’. Graag bijt ik me vast in een flinke hoeveelheid ongeordende informatie. Ik analyseer, bevraag en structureer net zo lang tot er een prachtig eindproduct ontstaat, bijvoorbeeld een handleiding, een kwalificatiedossier of een toets.

Dergelijke puzzels kan ik alleen oplossen als er een prettige samenwerking is met de opdrachtgever en met inhoudsdeskundigen. Humor vind ik een goed middel om de sfeer en de samenwerking te bevorderen.

Naam Monique Altemühl-Booltink
Organisatie MAB Onderwijskundige expertise
Specialisaties Competentiegerichte opleidingen, Ontwikkeling materialen, Toetsing
053 4345510
[email protected]
Mijn portfolio

Opleidingsinstituut voor de Distributie, Ede, 1993-1995

Rol: onderwijskundig medewerker

Direct na mijn studie Toegepaste Onderwijskunde startte ik als onderwijskundig medewerker bij het Opleidingsinstituut voor de distributie (OVD). In deze baan combineerde ik onderwijskundig ontwikkelwerk met projecten op het gebied van toetsing. Ik heb bij de OVD vooral goed leren schrijven, structureren en analyseren.

 

Teelen B.V., Enschede, 1995-1999

Rol: opleidingskundig adviseur

Bij Teelen heb ik me verder ontwikkeld op het gebied van instructiematerialen en (digitale) toetsing. In deze baan leerde ik ook veel over projectleiding, begeleiding en redactie.

 

MAB Onderwijskundige expertise, vanaf 1999

Rol: zelfstandig onderwijskundige

Vanaf 1 maart 1999 ben ik actief als zelfstandig onderwijskundige en kan ik de projecten doen waar mijn hart het meest ligt: het leukere puzzelwerk. Bovendien zoek ik nu meer dan in mijn twee dienstverbanden de samenwerking op met anderen: zowel met collega-onderwijskundigen als met inhoudsdeskundigen. Ik krijg hier enorm veel energie van!

 

Projecten waar ik op dit moment mee bezig ben:

  • toetskundige ondersteuning bij het ontwikkelen van examens voor een advocatenopleiding;
  • toetskundige ondersteuning bij het ontwikkelen van examenproducten voor een kwaliteitscentrum;
  • redigeren van vakwedstrijden voor leerlingen in het mbo.
Mijn organisaties

MAB Onderwijskundige expertise

Heutinkstraat 242
7535 BC  Enschede
053 4345510

Nederlandse Vereniging voor Examens

Genootschap Onze Taal