Barbara Ponsteen

Doen dat werkt!

Profielfoto
Mijn verhaal

Sinds 2005 werk ik als zelfstandig onderwijskundige in het bedrijfsleven en onderwijs. Ik ben een onderwijskundige met pit die zich snel weet in te werken in een nieuw onderwerp of een nieuwe organisatie. Ik houd van afwisseling en uitdaging, ben een harde werker en gestructureerd denker en werk resultaatgericht.

Door mijn grote inlevingsvermogen vinden mensen het bijzonder prettig om met mij samen te werken. Ik werk vanuit een positieve insteek, ga lastige situaties niet uit de weg en mijn enthousiasme werkt aanstekelijk.

In 2012 ben ik partner geworden van drieS, een coöperatie (U.A.) van ervaren zelfstandige onderwijskundigen. We werken individueel en als duo of team; we vullen elkaars expertise aan en nemen indien nodig elkaars werk over.

Ik ga graag op avontuur. Ik hou van actie en uitdagingen, ook buiten het werk. Ik sport graag (o.a. windsurfen, hardlopen, skeeleren, schaatsen, mountainbiken, roeien, motorrijden) en houd van tuinieren, puzzelen en lezen. Ook ben ik sinds een aantal jaren hobby imker.

Naam Barbara Ponsteen
Organisatie GoForIQ en drieS
Specialisaties Advisering, Beleid en management, Competentiegerichte opleidingen, E-learning en ICT, Ontwikkeling materialen, Toetsing, Training en coaching, Ontwerp opleidingen
0610906279
[email protected]
Mijn portfolio

In de afgelopen 10 jaar heb ik me vooral beziggehouden met de ontwikkeling van curricula, leertrajecten, leermodules en (digitaal) lesmateriaal. Dit heb ik onder andere gedaan voor de Politieacademie, de beroepsvereniging van tandartsen (KNMT), Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en Teelen.

In ‘corona-tijd’ heb ik bij de Politieacademie docenten ondersteund bij het online lesgeven en het ontwikkelen van digitale leermaterialen waaronder toetsen en kennisclips. Ook heb ik docenten begeleid bij de invoering van nieuw politieonderwijs (gebaseerd op HILL).

Daarnaast heb ik me verdiept in toetsing en formatieve evaluatie en ben ik trainer geworden voor Teelen. Ik geef ik trainingen in het Voortgezet Onderwijs om de kwaliteit van toetsing te verhogen (Opleiding Toetsexpert VO).

Sinds kort werk ik bij Rabobank KYC en ondersteun ik het Learning & Development team.

 

Recente opdrachtgevers

  • Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) - Ontwikkeling kwalificatiedossier Publieke Veiligheid
  • Politieacademie – Onderwijskundige ondersteuning concernlocatie en locatie Leusden
  • KNMT – Ontwikkeling studiepakket Prothetiek, begeleiding bij ontwikkeling kennistoetsen en studiepakketten
  • Teelen – Trainer van de Opleiding Toetsexpert VO voor diverse scholen
  • NVM Mondhygiënisten – Ontwikkeling studiepakket Diabetes
  • Hockeybond (KNHB) – Onderwijskundige begeleiding
  • Rabobank KYC - Onderwijskundige ondersteuning Learning & Development afdeling KYC
Mijn organisaties

GoForIQ, innovative quality

drieS, coöperatie van onderwijskundigen