Ineke Bosch

Ik heb geen speciaal talent, ik ben slechts nieuwsgierig!

Profielfoto
Mijn verhaal

Onderwijskundige begeleiding in het MBO

 

Ik werk sinds mijn afstuderen in 1988 als onderwijskundige in en voor het mbo. Het mbo is een onderwijstype dat mij boeit omdat je bezig bent met het vormgeven en inrichten van onderwijs dat jonge mensen opleidt voor een steeds veranderende arbeidsmarkt en een complexe samenleving.

 

Ik ben gespecialiseerd in het onderwijskundig begeleiden van het ontwerpen van mbo-opleidingen. Ik doe dit in samenspraak met docenten, management en andere betrokkenen uit het onderwijs. Ik begeleid hen in hun denk- en keuzeproces en werk mee aan het uitwerken van de genomen besluiten. Tijdens het ontwerpen breng ik allerlei aspecten in kaart die van belang zijn om het onderwijs in te richten, zoals het curriculum, het beoordelen en het begeleiden van studenten, de leeromgeving en de organisatie. Dit alles binnen de kaders en uitgangspunten die wettelijk en door de onderwijsinstelling zijn vastgesteld.

 

Bij het ontwerpen heeft het beoordelen en daarbij horende toetsing en examinering mijn speciale interesse. Ik adviseer bij het inrichten van het beoordelingsbeleid en begeleid bij het construeren van verschillende soorten toetsen en examens. Ik geef workshops over het ontwikkelen van beoordelingsinstrumenten.

 

Een centrale vraag bij het ontwerpen voor mij is hoe geef je het onderwijs zo vorm en richt je het zo in, dat de student zich optimaal kan ontwikkelen. Ik ben altijd nieuwsgierig naar nieuwe inzichten in het leren van mensen en probeer daarbij altijd een praktische vertaalslag te maken van die inzichten voor het onderwijs. Ik doe dit door onder andere workshops te geven over mindset en breinvriendelijk leren.

 

Ik ben sinds 1997 als zelfstandige werkzaam en vanaf 2004 heb ik samen met twee andere onderwijskundigen het onderwijskundig bureau Medemogelijk.

Naam Ineke Bosch
Organisatie Medemogelijk onderwijskundig bureau
Specialisaties Advisering, Competentiegerichte opleidingen, Toetsing, Ontwerp opleidingen
06-29185281
[email protected]
Mijn portfolio

Huidige opdrachten

Drenthe College
Onderwijskundig begeleiden bij herontwerp van opleidingen op niveau 2, 3 en 4 binnen de sector zorg & welzijn.
Onderwijskundig begeleiden bij herontwerp van opleidingen op niveau 3 en bij verschillende opleidingen binnen de economische en dienstverlenende sector
Begeleiden van verschillende ontwikkelteams bij het ontwikkelen van opleidingsmaterialen.

CPO
Begeleiden van ontwikkelteams bij het maken van examens voor de beroepsopleiding voor advocaten in opdracht van het Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs.

Opdrachtgevers

ROC van Amsterdam
MBO College Hilversum
ROC Midden Nederland
Rivas Academie
Kenniscentrum VTL
Kenniscentrum Calibris
ROC de Leijgraaf
Groenhorst College
Noorderpoortcollege

Op de website van Medemogelijk vindt u meer informatie over de opdrachten die we uitvoeren.

Mijn organisaties

Medemogelijk

Onderwijskundig bureau

Wipstrikkerallee 95

8023 DW Zwolle

 

BCL-instituut

http://www.bclinstituut.nl/

 

Nederlandse Vereniging voor Examens

NVE