Ingrid Zemmelink

'Ik heb geen speciaal talent. Ik ben slechts nieuwsgierig.'

Profielfoto
Mijn verhaal

Nieuwsgierig ben ik altijd geweest. Niet naar hoe een apparaat technisch in elkaar steekt, maar nieuwsgierig naar mensen. Wie zijn ze, en vooral, wie en wat kunnen ze worden en hoe gaat dat in zijn werk?

Hoe kan het dat mijn zoon al met drie jaar kon fietsen en mijn dochter met vijf jaar nog altijd zijwieltjes had? Waarom heeft dat ene meisje bij mij in de klas zoveel talent en moet die jongen moeite doen voor bijna alles? Waarom is de ene medewerker van het team dat ik begeleid altijd positief en ziet mogelijkheden en is bij zijn collega het glas altijd half leeg?

Mijn vragen kon ik goed onderzoeken in de jaren dat ik groepsleerkracht was op de basisschool. Daar leerde ik ook observeren, kijken en luisteren naar anderen. Maar als vragen worden beantwoord, komen er nieuwe vragen bij. Een logische stap was voor mij de studie Toegepaste onderwijskunde met daarna werk in het bedrijfsleven.

Sinds 2001 werk ik als zelfstandig onderwijskundige, steeds voor een andere opdracht, steeds in een nieuwe setting. Omdat ik zoveel dingen leuk en interessant vind, lopen de opdrachten uiteen, werk ik voor het bedrijfsleven, de semi-overheid, een ziekenhuis, maar ook voor het onderwijs, het MBO en het basisonderwijs. Ik werk met en voor volwassenen, maar ook regelmatig voor tieners en kinderen. Soms begeleid ik (docenten)teams of ontwikkel ik leertrajecten. Een andere keer ben ik betrokken bij het opstellen van een strategische opleidingsplan, ondersteun ik expertgroepen bij het ontwikkelen van examens of adviseer ik het management op het gebied van bijscholing van medewerkers.

Vanaf januari 2012 werk ik intensief samen met 7 andere nieuwsgierige onderwijskundigen. Samen vormen we de coöperatie drieS, wat staat voor Samen. Sterk. Synergie. DrieS werkt. Dit zorgt er voor dat ik steeds meer te weten kom, steeds meer kan en steeds (nieuwe) vragen heb.

Ik houd van mijn werk, sta met beide benen op de grond, werk gestructureerd, kan me goed inleven in anderen en houd van simpele, praktische oplossingen.
‘Ik heb geen speciaal talent, ik ben slechts nieuwsgierig.’ (Albert Einstein)

Naam Ingrid Zemmelink
Organisatie drieS
Specialisaties Advisering, Beleid en management, Competentiegerichte opleidingen, Ontwikkeling materialen, Projectmanagement, Toetsing, Training en coaching, Ontwerp opleidingen, Kwaliteitszorg, Verandermanagement
06 29 37 84 51
[email protected]
Mijn portfolio

Recente opdrachten

 • Alliade, De Zijlen, Trajectum en Vanboeijen: ontwerp en ontwikkeling van een verkort leertraject voor zij-instromers die gaan werken als begeleider verstandelijk gehandicapten met moeilijk verstaanbaar gedrag
 • NIPV: verzorgen trainingen Didactiek voor de Veiligheidsregio Utrecht
 • Zorg voor het Noorden: opstellen position paper vernieuwd opleiden binnen de acute as
 • Groene Norm: mbo-coördinator en ontwikkelaar examenproducten
 • Jeelo: begeleiden van basisscholen bij implementatie Jeelo
 • Ziekenhuis Tjongerschans: opleidingsadviseur a.i.
 • Register Belastingadviseurs: onderwijskundig adviseur bij herzien RB-opleidingen
 • Stichting Op Kop: invalleerkracht basisonderwijs
 • VGN: ontwerp en uitvoering Leergang Strategisch opleiden
 • DHTA: ontwerp en ontwikkeling BOL opleiding Tandtechnicus
 • Veilig werken in de zorg: verzorgen van bijeenkomsten over 'werkplekleren' en 'evalueren van leeractiviteiten'
 • IFV/DJI: Verzorgen train de trainer voor BHV'ers in cellen en celgebouwen