Iris van de Kamp

Zakelijke kracht in onderwijs en cultuur

Profielfoto
Mijn verhaal

Als onderwijskundige werk ik heel graag in de wereld van het onderwijs en in de wereld van kunst en cultuur. Via mijn eigen pianolessen en deelname aan muziekprojecten, ontdekte ik dat muziek een prachtige manier is om mensen ontspanning en plezier te bieden, en te laten samenwerken! Later heb ik, onder meer via mijn werk bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten, ook de kracht van de andere kunstdisciplines leren kennen. Het heeft mijn nieuwsgierigheid naar de drive en het werk van kunstenaars vergroot. Mijn kwaliteiten als onderwijskundige, manager en ondernemer zet ik graag in binnen deze wereld.

Ik werk op freelance basis als strategisch adviseur en onderwijskundige voor centra voor de kunsten, provinciale instellingen en het hoger onderwijs.

Voor de Stichting Educatiepunt werk ik aan de ontwikkeling van projecten die scholen voor primair en voortgezet onderwijs verbinden aan hun omgeving. We verrijken het onderwijs met leerzame initiatieven uit de omgeving.

Ik ben voorzitter van Herenboeren Wenumseveld, een coöperatieve boerderij van 230 gezinnen die duurzaam en natuurgedreven hun eigen voedsel verbouwen.

 

Naam Iris van de Kamp
Organisatie Iris van de Kamp Management en Onderwijskundig advies
Specialisaties Advisering, Beleid en management, Projectmanagement, Kwaliteitszorg, Interimmanagement
0647214907
[email protected]
Mijn portfolio

Voorbeelden van projecten:

  • ArtEZ hogeschool voor de kunsten: projectleider Flexibilisering, projectleider nieuw curriculum Docent Dans, advisering over opzet van nieuwe Masteropleiding Muziektherapie, ontwikkeling van handboek studieloopbaanbegeleiding, ontwikkeling van nieuw concept voor een academie gericht op het versterken van de verbinding met de stad, ontwikkeling beleid op het gebied van valorisatie, begeleiden van accreditaties.
  • Educatiepunt: ontwikkeling van creatieve projecten voor basis- en middelbare scholen en bedrijven en zorginstellingen in hun omgeving.
  • Centrum voor de Kunsten in midden van het land: ondersteunen van traject voor de ontwikkeling van een nieuwe strategische koers
  • Muzehof Centrum voor de Kunsten, Zutphen: onderzoeken en beschrijven van resultaten van het project Cultuureducatie met Kwaliteit, op vijf basisscholen in de regio
  • Cultuur Oost, Arnhem: evalueren van programmalijnen rondom de inzet van kunst en cultuur in het basisonderwijs
  • Concordia, Enschede: ondersteunen van interne cultuurcoördinatoren van basisscholen en culturele instellingen bij de ontwikkeling van leerlijnen
  • Universiteit Twente: trainen en begeleiden van docenten bij het behalen van een didactisch certificaat

Bekijk voor meer informatie mijn volledige curriculum vitae.

Mijn organisaties

Iris van de Kamp Management en Onderwijskundig advies: www.irisvandekamp.nl

Stichting Educatiepunt: www.educatiepunt.nl