Petra van den Dolder

Weiger te geloven dat er dingen zijn die je niet kunt doen.

Profielfoto
Mijn verhaal

Ik ben Petra van den Dolder. Na mijn studie Toegepaste Onderwijskunde heb ik als onderwijskundige bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten gewerkt waar ik onder andere minorcoördinator was. Omdat ik steeds duidelijker merkte dat mijn interesse en kwaliteiten meer op het gebied van toetsing lagen, in het verlengde van mijn master, heb ik in 2015 de stap gezet om voor mezelf te beginnen. Sinds die tijd heb ik voornamelijk gewerkt met toetsing ‘aan de voorkant’: ik heb veel toetsen en (digitale) toetsitems gemaakt en herschreven voor educatieve uitgeverijen en examenbureaus waarbij ik me heb ontwikkeld tot RTTI-specialist. Op dit moment ben ik me juist meer aan het verdiepen in de toetsing ‘aan de achterkant’: de psychometrie.

Naast onderwijskundige ben ik fluitiste: ik verzorg concerten en geef dwarsfluitles.

Naam Petra van den Dolder
Organisatie Petra van den Dolder
Specialisaties Toetsing
0618636581
[email protected]
Mijn portfolio

Voorbeelden van opdrachten die ik heb gedaan:

  • Bureau ICE: screenen van examens mbo.
  • ThiemeMeulenhoff: construeren van toetsen vmbo Mixed (economie, ondernemen, dienstverlening, producten), analyseren, toetstechnisch nakijken, verbeteren en RTTI labelen van toetsen bij de methodes Op Niveau (havo/vwo), 200% Economie en M&O (vmbo/havo/vwo) en ontwerpen van concept voor nieuwe mbo methode Engels.
  • Uitgeverij Sarphati & Livingstone BV: diverse onderwijskundige en redactiewerkzaamheden.
  • Edu'Actief: construeren, beoordelen, toetstechnisch verbeteren en RTTI-labelen van toetsen bij de methodes Edu4All (vmbo), Factor E (mbo), Tendens Keuken (mbo), schrijven van het onderdeel Muziek van het keuzedeel Expressief Talent.
Mijn organisaties

Petra van den Dolder
onderwijskundige & fluitiste
www.petravandendolder.nl

Meppel
06 1863 6581