Charitatieve projecten

Binnen NetOO wordt veel onderwijskundige deskundigheid uitgewisseld. NetOO wil andere organisaties laten profiteren van deze deskundigheid in de vorm van charitatieve projecten.

Het eerste charitatieve project was de IMC Weekendschool (2007). In 2008 is voor het Hospice in Zutphen beeldmateriaal ontwikkeld dat gebruikt kan worden tijdens voorlichtingsbijeenkomsten. Bij de productie van het materiaal is gebruik gemaakt van foto's, een interview met een vrijwilliger op video, tekst in beeld en ondersteunende muziek.
In 2010 is gekozen voor het project Ujima in Kenia.

Heb je een suggestie voor een nieuw charitatief project? Mail dan naar bestuur@netoo.nl.

Ujima in Kenia

Ujima is een stichting in Kenia die een trainingsprogramma heeft ontwikkeld, speciaal voor weesjongeren in de leeftijd van 18 tot 24 jaar.
Het trainingsprogramma en de lesmethodiek van Ujima zijn zo succesvol dat steeds meer binnenlandse en buitenlandse organisaties geïnteresseerd zijn en de Ujima-werkwijze willen overnemen binnen de eigen organisatie. 

En hier komt NetOO in beeld.

In nauwe samenwerking met Ujima wordt in kaart gebracht waarom het Ujima trainingsprogramma en de lesmethodiek zo’n succes zijn en aan welke kritische succesfactoren een externe organisatie moet voldoen om dit succes te kunnen herhalen. Vijf NetOO-ers begeleiden Ujima bij een pilot waarin het trainingsprogramma en de lesmethodiek bij een externe organisatie geïmplementeerd worden.

Wil je meer weten over Ujima? Kijk dan op hun website: www.ujima.nl

Wil je meer weten over dit mooie project? Dan kun je terecht bij één van de betrokken NetOO-ers:
 David Berg, Sebo Boerma, Ceciel Bruin, Carola Jacobse en/of Ingrid Zemmelink.