NetOO Nu

Ter voorbereiding van de Leerexpeditie naar Zweden, heeft de werkgroep Technologie en Leren een werkbezoek georganiseerd aan het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) in Amsterdam. Onze vragen waren o.a. welke nieuwe technologieën het NLR gebruikt bij opleiding en training en waarom juist deze. Ook vragen wij ons af of nieuwe technologieën al dan niet een hype zijn, ofwel: welke nieuwe technologieën zijn zinvol om in te zetten voor opleiding en training en zullen in de toekomst wellicht het onderwijs op scholen, opleidingsinstituten en het opleiding binnen het bedrijfsleven veroveren? Anneke Nabben van het NLR verwelkomt ons op de locatie Amsterdam en geeft een boeiende presentatie. Ook krijgen we een demonstratie met de Hololens wat we zelf mogen ervaren.

Wat is het NLR?

Het NLR is dé Nederlandse kennisorganisatie voor het identificeren, ontwikkelen en toepassen van geavanceerde technologische kennis op het gebied van lucht- en ruimtevaart.

Het NLR is een stichting waar zo’n 700 medewerkers werken. Ze doet onderzoek voor onder andere Defensie en voor civiele organisaties zoals de KLM, maar ook voor buitenlandse organisatie.

Nieuwe technologie: oude wijn in nieuwe zakken?

Verder lezen? Bezoek aan het NLR_Myra van der Linde dec 2017