NetOO Nu

NetOO-lid Harry Molkenboer van Bureau voor Toetsen & Beoordelen heeft met de ToolKit met 180 gevalideerde richtlijnen voor het ontwikkelen, vaststellen en Beoordelen van toetsen de Publieksprijs voor Examens 2019 gewonnen. De Juryprijs is naar Toetsrevolutie van Dominique Sluijsmans van Zuyd Hogeschool gegaan.

Donderdag 14 maart was het jaarlijkse NVE-congres (Nederlandse Vereniging voor Examens). Daar werd de Prijs voor Examens 2019 uitgereikt. Er waren vier genomineerden voor de prijs: een Toolkit voor formatief toetsen (van Judith Gulikers, Liesbeth Baartman & Martijn Leenknecht; Wageningen University and Research), het boek ‘Toetsrevolutie. Naar een feedbackcultuur in het hoger onderwijs’ (van Dominique Sluijsmans; Zuyd Hogeschool), Hoe beoordeel je maatwerk in het onderwijs? (van Nathalie Lecina & Eva de Leeuw; Studio Moio) en Harry’s ToolKit voor het ontwikkelen, vaststellen, analyseren en beoordelen van toetsen.

Tijdens het Examencongres zijn uit de vier genomineerden de twee winnaars gekozen voor de Prijs voor Examens. Dominique en Harry, allebei van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie!

Meer info:

Toolkit: https://www.toetsen-beoordelen.nl/toolkit%20met%20richtlijnen/

Algemeen: https://www.nvexamens.nl/prijs-voor-examens/

Toetsrevolutie zie: https://www.zuyd.nl/over-zuyd/nieuws/2019/03/toetsrevolutie-wint-prijs-voor-examens-van-nve