NetOO Nu

Bijdrage: Thelma Stobbelaar

Nadat we het eerder in november hebben moeten uitstellen was het 25 en 26 maart dan eindelijk zo ver; de NetOO tweedaagse!

Met 25 leden hebben we genoten van het samenzijn, de gastvrijheid van hotel De Wilmersberg, de prachtige Twentse omgeving en het zonnige weer.

Na ontvangst met krentewegge, zijn we samen van start gegaan. De invulling van beide dagen was middels een Open Space: in verschillende rondes met elkaar in gesprek gaan over diverse onderwerpen. Uiteraard kon een spelletje Klootschieten niet ontbreken als intermezzo.

 

Een van de hoogtepunten van deze Tweedaagse was wel de ‘Meet & Greet’. Als verrassing voor de leden waren er diverse gasten uitgenodigd, afkomstig van de ‘roots’ van de meesten van ons: de opleiding (Toegepaste) Onderwijskunde aan de Universiteit Twente. Zo waren daar twee emeritus-hoogleraren Jan van den Akker en Jules Pieters, beiden grondleggers van de studie Toegepaste Onderwijskunde. Ook Irene Visscher-Voerman was aanwezig, zij was ooit college-student of docent, toen wij nog studeerden. Ook waren er twee huidige docenten van de Master Educational Science and Technology; Alieke van Dijk en Marieke van Geel. En drie master studenten; Ryan Wakamiya, Esmee Nijboer en Rochelle Hurenkamp. Samen hebben we gesproken over diverse onderwerpen en vervolgens heerlijk gedineerd.

 

De tweede dag zijn we begonnen met verschillende werkvormen uit de ‘Deep Democracy’, zoals een Check in, De Sabotagelijn en Gesprek op voeten.

De dagen werden afgesloten met een korte tekenles van Margreet. Waarna we allen onze kunsten mochten vertonen door te tekenen wat ons is bijgebleven van deze Tweedaagse: